latinica  ћирилица
15/04/2015 |  23:51 | Аутор: РТРС

Ђоковић: Лауреус је круна најбоље године у мом животу

Новак Ђоковић, најбољи је спортиста свијета.
Новак Ђоковић (ФОТО: Matthew Stockman) - Фото: getty
Новак Ђоковић (ФОТО: Matthew Stockman)Фото: getty

Српски тенисер други пут у каријери добитник је престижне награде Лауреус.

Ђоковић је побиједио у конкуренцији фудбалера Кристијана Роналда, возача Формуле један Луиса Хамилтона, мотоциклисту Марка Маркеса, атлетичара Реноа Лавиленија и голфера Рорија Маклорија.

Како је наведено у образложењу Академије "Лауреус", српски тенисер је претходне године остварио изванредне резултате. Освојио је седам титула, међу којима су Вимблдон, мастерси у Индијан Велсу, Мајамију, Риму и Паризу, завршни турнир у Лондону и турнир из серије 500 у Пекингу. У интервјуу за Си-Ен-Ен Ђоковић је рекао да је награда круна свега онога што се дешавало у 2014. години.

"Почаствован сам овом наградом, знајући да су ми је повјерили представници медија и чланови Лауреус спортске академије – спортске легенде које су инспирисале мене и многе друге спортисте широм свијета. Желим да им се захвалим. Ово је круна свега онога што се дешавало у 2014. години, најбољој години у мом животу".

Српском асу ово је други пут у каријери да добије награду Лауреус.

"Протекла сезона била је једна од најбољих у мојој каријери. Остварио сам велике успјехе, али морам да истакнем да то није била искључиво моја заслуга. Велику захвалност дугујем свом тиму који ми је много помогао и без кога не бих био ово што јесам".

Ђоковић је поновио да му је титула на Ролан Гаросу највећи циљ до краја каријере, али је открио шта му је још важно.

"Нико није непобједив, али је Надал највећи изазов на шљаци, он је краљ шљаке. Изгубио је само један меч у Паризу. Али, он није једини којег желим да побиједим тамо. Ту су Федерер, Вавринка, има још доста играча. Ниво мушког тениса је тренутно невјероватан, желим само да будем посвећен, да уживам и, надам се, остварим добре резултате на шљаци".

Награда Лауреус додјељује се од 2000. године. Пореде је са наградом Оскар америчке филмске академије.