latinica  ћирилица
16/04/2015 |  07:06 | Аутор: Б92

Мејведер: Повлачим се у септембру

Свјетски шампион у велтер категорији у верзијама WBC и WBA Американац Флојд Мејведер открио је да ће се у септембру повући из професионалног бокса.
Флојд Мејведер (ФОТО: Harry How) - Фото: Getty Images
Флојд Мејведер (ФОТО: Harry How)Фото: Getty Images

Ипак, пре повлачења, популарни "Монеy" радиће мећ каријери против Филипинца Минија Пакјаа, шампиона WBO верзије, другог маја у Лас Вегасу.

"Мој посљедњи професинални меч биће одржан у септембру, јер више не уживам у боксу као раније", рекао је Мејведер послије тренинга.

Мејведер и Пакјао се сматрају двојицом најбољих боксера своје генерације, о њиховом окршају у рингу се преговарало дуже вријеме, а очекује се да ће борба у МГМ хотелу имати приход од 250 милиона долара, по чему ће бити најуноснија у историји бокса.

"Наши стилови су тотално другачији. Ја користим своју памет приликом борбе, сваки потез ми је прорачунат, промишљен... С друге стране, он се борио доста несмотрено у мечу против Хуана Мануела Маркеса. Исти приступ могао сам да имам и ја, али онда ми каријера не би трајала оволико дуго", рекоа је Мејведер, "Он је будући члан куће славних – ја сам будући члан куће славних. Наша борба долази на врхунцу наших каријера и сигруно је да ће бити веома узбудљива".

Мејведер је тренутно непоражен у 47 професионалних борби, док Пакјао има 57 победа и пет пораза.