latinica  ћирилица
16/04/2015 |  07:11 | Аутор: РТРС

ЛЕ: Севиља - Зенит, РТРС од 21.05

Фудбалери Севиље састају се вечерас од 21 час и пет минута, уз директан пренос на нашој телевизији, са екипом Зенита у првој утакмици четвртфинала Лиге Европе.

Бранилац трофеја је у осмини финала елиминисао Виљареал, док је руски представник наступ међу осам најбољих изборио у дуелу са Торином.

Вечерашњи сусрет биће реприза четвртфинала Купа УЕФА из 2006. године када је клуб из Андалузије славио на свом терну са 4:1, да би у Санкт Петербургу ремизирао (1:1) и прошао даље.

Севиља у посљедњих шест утакмица биљежи четири побједе и два неријешена резултата, а руски тим дочекује након ремија (2:2) на "Рамон Санчез" стадиону против Барселоне.

С друге стране, екипа коју са клупе предводи Андре Виљаш Боаш има идентичан учинак у посљедњих шест сусрета и суверено корача ка наслову првака у Русији, са осам бодова више у односу на другопласирани Краснодар.

Зенит гостује шпанском представнику након ремија на савом терну са Рубином.

Клуб из Санкт Петербурга у вечерашњем дуелу неће моћи рачунати на суспендоване Кришита, Денија, Хулка и Смолникова, док ће Севиља слабија за повријеђеног Бета.

У преосталим сусретима четвртфинала Динамо ће у Кијеву угостити Фиорентину, Бриж ће на свом терену дочекати Дњипро, док Наполи гостује Волфсбургу.

Све утакмице четвртфинала Лиге Европе почињу у 21 час и пет минута.

Распоред утакмица четвртфинала Лиге Европе:

Севиља - Зенит (21.05, РТРС)
Динамо Кијев - Фиорентина (21.05)
Бриж - Дњипро (21.05)
Волфсбург - Наполи (21.05)