latinica  ћирилица
16/04/2015 |  08:29 | Аутор: ТАНЈУГ

Грчка купује руске ракете за С-300

Грчка преговара са Русијом о куповини ракета за свој противракетни систем С-300 руске производње и о његовом одржавању, јавила је руска агенција РИА.
Руски ракетни системи - Фото: Beta/AP
Руски ракетни системиФото: Beta/AP

Ограничавамо се на замјени ракета (за системе). Постоје преговори између Русије и Грчке о одржавању система као и куповини нових ракета за систем С-300", рекао је грчки министар одбране Панос Каменос који је у Москви на конференцији о безбједности, наводи руска агенција."Ограничавамо се на замјени ракета (за системе). Постоје преговори између Русије и Грчке о одржавању система као и куповини нових ракета за систем С-300", рекао је грчки министар одбране Панос Каменос који је у Москви на конференцији о безбједности, наводи руска агенција.

Ројтерс додаје да је грчко министарство одбране касније током дана навело у саопштењу да је министар Каменос рекао да ће бити настављени постојећи програми одбрамбене сарадње двије земље.

"Постојећи програми биће настављени", наводи министар у саопштењу министарства без навођења више детаља.

Иако је Грчка чланица НАТО, ова европска земље посједује противракетни систем С-300 руске производње још из касних 90-их година прошлог вијека.