latinica  ћирилица
16/04/2015 |  11:01 | Аутор: Анадолија

Ибрахимовићу добија и музеј у родном Малмеу

Харизматични фудбалски ас Златан Ибрахимовић ће ускоро у шведском граду Малмеу добити музеј.

Шведски лист "Dagens Nyheter" пише да је на иницијативу новинара Вога Кавлинга покренута идеја о отварању музеја у Малмеу који ће бити посвећен шведском репрезентативцу и нападачу ПСЖ-а Ибрахимовићу.

Иницијатор је изјавио да ће у музеју бити изложени дресови, спортска опрема, медаље и различити предмети из богате фудбалске каријере популарног Ибре. Додао је да је консултовао познатог дизајнера Матијаса Хансона и да му је он казао да прво требају контактирати и за мишљење питати самог Ибрахимовића.

Хансон, који је прије двије године отворио музеј музичког групи "Аbbа" у Стокхолму, навео је да подржава идеје да се у земљи отварају музеји посвећени ликовима који су се прославили у својим пословима.

Референт за културу у општини Малме Елизабет Лундгрен је казала да ће о овој идеји расправљати и Општинско вијеће и додала да је Ибрахимовић постао симбол и промотер Малмеа у којем је и почео фудбалску каријеру.

"Међутим, општина баш и не подржава овакве идеје. Приватни сектор би се могао укључити да се реализује тај пројекат", казала је Лундгрен.