latinica  ћирилица
16/04/2015 |  12:37 | Аутор: СРНА

Министарство просвјете и културе: Конкурс за студентске пројекте

Министарство просвјете и културе Републике Српске расписало је данас конкурс за суфинансирање програма и пројеката студентских организација високошколских установа за 2015. годину, за шта је буџетом планирано 150.000 КМ.
Министарство просвјете и културе Републике Српске - Фото: РТРС
Министарство просвјете и културе Републике СрпскеФото: РТРС

Из Министарства просвјете и културе Српске саопштено је да ће ове године суфинансирати програме из области студентског организовања, међународне сарадње, организације међународних студентских скупова и сусрета, укључивања у међународне студентске асоцијације и учешћа у заједничким активностима.

Конкурс за суфинансирање програма и пројеката студентских организација високошколских установа односи се и на суфинасирање посјета међународним студентским скуповима и сусретима, стручне програме, трибине и предавања, научно-стручне радове, пројекте и елаборате од интереса за систем високошколског образовања.

Осим тога, конкурс се односи и на спортске и културне активности и едукације, студентске медије и остале пројекте који доприносе унапређењу студентског рада и организовања, студентског стандарда, заступању интереса и права студената.

Право подношења пријаве на конкурс имају студентска представничка тијела, студентске организације регистроване код надлежних органа у складу са важећим законским прописима и асоцијације студентских организација.

Комисија за избор програма или пројеката извршиће вредновање и рангирање пријављених програма и пројеката, на основу општих критеријума и бодовне скале за оцјењивање - утврђених Правилником о суфинансирању програма и пројеката студентских организација.

Програми и пројекти ће бити финансирани максимално до 80 одсто њихове укупне вриједности, а рок за подношење пријава је 30 дана од дана објављивања конкурса.

Јавни конкурс за суфинансирање програма и пројеката студентских организација високошколских установа за 2015. годину доступан је на порталу Владе Републике Српске - страница Министарства просвјете и културе.

Из ресорног министарства истичу да се неблаговремене и непотпуне пријаве неће разматрати.