latinica  ћирилица
16/04/2015 |  12:39 | Аутор: РТРС

Барса, Реал, Јунаjтед, ПСЖ, Сити, ЛА Галакси на једном турниру

На тлу Аустралије, Кине и Сједињених Америчких Држава од 18. јула играће се велики Интернационални куп шампиона, на којем ће се такмичити најбоље фудбалске екипе свијета.

У борбу за пехар незваничног првака свијета у љетњем периоду бориће се: Барселона, Реал Мадрид, Манчестер јунајтед, Манчестер сити, Челси, Пари Сен Жермен, Рома, Фиорентина, Порто, мексичка Америка, амерички клуба ЛА Галакси, Њујорк Ред Булс и Сан Хозе, као и још три тима која ће бити накнадо одређена, пренио је портал "mozzartsport".

Новост је да је учешће на својеврсном турниру шампиона потврдила Барселона, која се није појавила на претходна два издања овог такмичења, које ће се, као и лане, играти у паузи између две сезоне. С тим што ће се за разлику од минулих година проширити на три континента: Сјеверну Америку, Аустралију и Азију.

За сада је познато 13 учесника и већ се зна да турнир у Мелбурну 18. јула отварају Реал Мадрид и Рома. На истом стадиону, намењеном за крикет, који може да прими чак 100.000 гледалаца срешће се још Манчестер сити - Рома (21. јул) и Реал Мадрид - Манчестер сити (24. јул)

Паралелно за тим утакмицама играће се врхунски фудбал на још два краја свијета. Посебно интересантно биће на територији Сједињених Америчких Држава, јер ће пажњу тамошњих навијача највише привући домаћи клубови, а посебно атрактивне биће утакмице актуелног првака МЛС лиге Лос Анђелес Галаксија, који ће од љета бити јачи за садашњег капитена Ливерпула Стивена Џерарда.

Наравно, чињеница да на овакве турнире тренери воде махом најјаче саставе значи да ћемо гледати све звијезде браниоца титуле Манчестер јунајтеда, најбоље играче Челсија, биће то прилика и да Златан Ибрахимовић први пут у оваквом окружењу демонстрира вјештину, а ништа мање неће бити интересантни ни дуели Фиорентине, Порта, па чак и мексичке Америке.

Термини утакмица на тлу САД ће тек бити одређени, баш као и преостала три клуба учесника овог планетарног догађаја (засад нема никог из Бундеслиге, а логично је очекивати да то буде Бајерн), који ће мечеве играти на Националном стадиону у Пекингу (80.000 мјеста).

Претходни побједници Интернационалног купа шампиона били су Реал Мадрид (2013) и Манчестер јунајтеда, али већ се сад зна да ће овај бити најгламурознији и најбројнији до сад, пошто ће учествовати укупно 16 екипа, за разлику од минулих година кад их је било по осам.