latinica  ћирилица
16/04/2015 |  12:43 | Аутор: Спортски журнал

Дивац: Очекујем пет медаља на Играма у Рију

Предсједник Олимпијског комитета Србије (ОКС) Владе Дивац рекао је да је задовољан начином на који теку припреме српских спортиста за Олимпијске игре у Рију и истакао да је циљ српског тима да направи корак више у односу на Лондон, односно да се освоји најмање пет медаља
 - Фото: ФОНЕТ
Фото: ФОНЕТ

"У спорту увијек тежите да урадите више и боље, тако да је наш циљ у Рију да будемо бољи него у Лондону, а то значи пет медаља и више. Очекујем да имамо отприлике исто спортиста као на претходним Играма, припреме иду добро и што је најважније обезбијеђена су финансијска средства за њих", рекао је Дивац новинарима послије седнице скупштине ОКС у хотелу Зира.

Он је истакао да је сутрашња посјета предсједника Међународног олимпијског комитета (МОК) Томаса Баха, иако протоколарна, изузетно важна за Србију.

"Имаћемо доста тема за разговор, прије свега кад је развој спорта у Србији. Посјета првог човјека МОК-а је важна, поготово што долази у овом тренутку", рекао је Дивац.

На сједници скупштине избарана су три нова члана Извршног одброра ОКС. То су Жељко Трајковић (рвање), Небојша Јевремовић (веслање) и Ива Поповић (синхроно пливање).

"Важно је да имамо комплетиран Извршни одбор да би све функционисало на прави начин и да наставимо добру праксу обезбјеђиванај финансијских средстава, а самим тим и добрих услова за припреме наших спортиста",  поручио је Дивац и додао да су предстојеће Европске игре у Азербејџану изузетно важне што због чињенице да ће много млади спортисти осјетити велико такмичење, али и због тога што ће имати могућност да обезбиједе олимпијску норму.

Олимпијске игре у Рију одржаће се од 5. до 21. августа 2016. године.