latinica  ћирилица
16/04/2015 |  14:29 | Аутор: РТРС

Додик положио вијенац у Меморијалном центру Поточари (ВИДЕО)

Предсједник Републике Српске Милорад Додик данас је у присуству начелника општине Сребреница Ћамила Дураковића положио вијенац страдалим Бошњацима у Меморијалном центру Поточари.
Предсједник Републике Српске Милорад Додик у Поточарима - Фото: РТРС
Предсједник Републике Српске Милорад Додик у ПоточаримаФото: РТРС

Након посјете Поточарима, у згради општине oдржан је састанак предсједника Републике са Дураковићем и предсједником Скупштине општине Милошем Миловановићем.

Састанку је присуствовао у и министар унутрашњих послова Републике Српске Драган Лукач, министар пољопривреде, шумарства и водопривреде Стево Мирјанић и министар за просторно уређење, грађевинарство и екологију Сребренка Голић.

Предсједник Републике Српске, Милорад Додик, током данашње посјете Сребреници, нагласио је да Влада Српске подржава своје институције које дјелују у овој општини, као и да ће наставити да кроз "Развојни програм за Сребреницу" помаже ову локалну заједницу у реализацији развојних пројекта. 

Током разговора с начелником ове општине, Ђамилом Дураковићем о проблему наплате штете за потопљено земљишта од стране Хидроелектране "Бајина Башта" која те обавезе не измирује више од двије деценије, Додик је предложио да општине Сребреница, Вишеград и Рогатица туже Електопривреду Србије.

Предсједник Српске Милорад Додик одао пошту погинулим српским борцима и цивилима из сребреничке општине (Фото: Срна)

Након што је са Дураковићем положио цвијеће убијеним Бошњацима у Поточарима, посјетио Спомен-собу, и одао пошту погинулим српским борцима и цивилима из сребреничке општине, Додик је најавио да ће Влада Српске обезбиједити дио средстава за обиљежавање годишњице бошњачког страдања 11. јула и српског страдања на Петровдан, 12. јула у Сребреници.