latinica  ћирилица
16/04/2015 |  14:46 | Аутор: Б92

Монфис избацио Федерера

Француски тенисер Гаел Монфис направио је највеће изненађење досадашњег тока Мастерса у Монте Карлу елиминацијом Роџера Федерера.
Роџер Федерер - Фото: Getty Images
Роџер ФедерерФото: Getty Images

Монфис је потпуно искористио индиспонирану игру другог играча планете и савладао га у осмини финала резултатом 6:4, 7:6.

Тако је у истом дану испао и други прошлогодишњи финалиста, пошто је још један Швајцарац Стен Вавринка изгубио од Григора Димитрова са 6:1, 6:2.

Монте Карло је тако и даље остао један од ријетких турнира које момак из Базела нема у својим витринама.

Противник Монфиса у сљедећој рунди биће управо Бугарин, а биће то њихов четврти међусобни меч – Француз води са 2-1 у побједама послије тријумфа на УС опену прошле године.

Гаел је био веома расположен, али је на супортној страни имао очајног Федерера који је сусрет завршио са чак 38 неизнуђених грешака. Роџер је имао само 17 директних поена, док је његов ривал остао на ’позитивној нули’ – 22:22.

Осим великог броја грешака, Швајцарца је коштао и веома лош сервис – убацивао је у просјеку сваки други први сервис, проценат освојених поена био је испод 70%, а број освојених поена на други сервис био је још слабији – 48 одсто.