latinica  ћирилица
16/04/2015 |  16:52 | Аутор: Б92

Ана и Јелена: Лијепо да смо заједно, атмосфера у тиму је добра

Најбоље српске тенисерке Ана Ивановић и Јелена Јанковић поручиле су да су срећне што поново играју за репрезентацију и обећале повратак Србије у свјетски врх.

Женска тениска репрезентација Србије комплетна дочекује мечеве плеј-офа за попуну Свјетске Б групе ФЕД купа против Парагваја, пошто су се националном тиму у Новом Саду прикључиле Ивановићева и Јанковићева.

"Лијепо је осјетити тимски дух и атмосферу, имамо предивно сјећање када смо играле заједно, дошле до финала и побјеђивале многе репрезентације. Лијепо је што сам опет са дјевојкама, надам се да ћемо побиједити и вратити репрезентацију тамо где јој је мјесто", рекла је Јанковићева на конференцији за медије у Новом Саду.

Она је додала да иде на терапије и да ће покушати да се опорави до почетка дуела са Парагвајом.

"Не познајем игачице Парагаваја, први пут ћемо играти против њих. Мораћемо више да их анализраимо, али вјерујем у наш квалитет, знање и пролазак даље", рекла је Јанковићева.

Атмосферу у националном тиму похвалила је и тренутно најбоље рангирана српска тенисерка.

"Јелена и ја само се данас прикључиле тиму, атмосфера је добра, због обавеза још нисам стигла да тренирам, али очекујем да све буде у реду. Чула сам да је терен добар. Не познајем много противнице, покушаћемо ових дана да видимо како играју и шта можемо да очекујемо, али сигурно се надамо најбољем резултату", поручила је Ивановићева.

Поред њих двије, селектор Татјана Јечменица за мечеве против Парагваја рачуна и на Александру Крунић и Ивану Јоровић.

Дуел између Србије и Парагваја игра се 18. и 19. априла у Новом Саду.