latinica  ћирилица
16/04/2015 |  17:33 | Аутор: ТАНЈУГ

Селаковић: Виши ниво сарадње са Бриселом

Министар правде Србије Никола Селаковић изјавио је данас током посјете Бриселу да ће његово министарство појачати сарадњу са надлежним службама ЕУ како би се што убрзале припреме за отварање преговарачких поглавља.

"Сарадњу ћемо појачати и дићи је на виши ниво", рекао је Селаковић након сусрета са европском комесарком за правосуђе Вером Јуровом.

Селаковић је казао да је комесарки предочио оно што је Србија досад урадила на припреми финалне верзије акционих планова за поглавља 23 и 24 која се тичу правосуђа и основних права.

"Ми убрзано приводимо крају рад на финалној верзији, а она ће врло брзо бити представљена и у српској скупштини", казао је министар.

Селаковић је истакао да је Србија током припреме акционих планова за поглавља 23 и 24 водила рачуна да они буду и примјењиви.

"Нећемо поновити грешку неких земаља из региона које су се трудили да све изгледа лијепо на папиру, а затим схватили да је то веома тешко спровести", рекао је он.

Селаковића данас у Бриселу очекују и сусрети са генералним директором за западни Балкан у Директорату за сусједску политику и проширење Жан Ерик Пакеом и извјестиоцем Европског паралмента за Србију Дејвидом Мекалистером.