latinica  ћирилица
16/04/2015 |  18:31 | Аутор: СРНА

Гаврановић-Бивас: Наставити сарадњу Бањалуке и Модина

Градоначелник Бањалуке Слободан Гаврановић разговарао је у Бањалуци са градоначелником израелског града Модин Хаимом Бивасом о наставку сарадње ова два пријатељска града.
Слободан Гаврановић и Хаим Бивас - Фото: СРНА
Слободан Гаврановић и Хаим БивасФото: СРНА

Гаврановић је истакао да ово није први сусрет два градоначелника, те да су до сада већ постигнути значајни резултати у сарадњи, као што је размјена ученика Гимназије, те размјена студената, али и посјета Израелу и граду Модин.

"Поводом обиљежавања Дана града Бањалука, Бивас ће 19. априла присуствовати помену жртвама геноцида у логору Јасеновац и његовом највећем стратишту Доња Градина, те ћемо тај догађај заједно испратити у Доњој Градини", рекао је Гаврановић.

Он је изразио жаљење што Бивас неће бити у прилици да присуствује централној манифестацији обиљежавања Дана града Бањалука и свечаној академији 22. априла.

Бивас је навео да је ово његова шеста посјета Бањалуци која за њега представља најбољи град и "најтоплије" мјесто у Европи за људе из Израела.

"Први разлог због којег смо дошли је да присуствујемо помену у Доњој Градини, али и да доведем колегу градоначелника израелског града Лехавим који је данас потписао споразум о сарадњи са општином Лакташи зато што вјерујем да наши односи и сарадња треба још више да се продубе", рекао је Бивас.

Према његовим ријечима, овај пут делегација Модина остаје краће у посјети Бањалуци, јер се у понедјељак обиљежава независност Израела, тако да се након посјете Доњој Градини враћају у Израел.