latinica  ћирилица
18/04/2015 |  07:51 | Аутор: РТРС

Бања Лука: Одржана међународна ревија "Про бокс Републике Српске"

У оквиру програма одржавања Дана града Бањалука у Спортској дворани Борик одржана је међународна ревија професионалног бокса под називом "Про бокс Републике Српске".

Манифестација су, поред Града Бањалука подржали кабинет предсједника Републике Српске и Министарство породице, омладине и спорта.

У част највећег града Српске, а поводом обиљежавања годишњице од ослобођење од фашизма у Бањалуци је први пут одржана ревија професионалног бокса.

"Бањалука је традиционално град спорта, град бокса. Ова дворана свједочи о успјесима наших боксера, боксера Славије некадашње, боксера Маријана Береша, европског првака и због тога ево и ово вече посвећујемо управо ово врсти спорта", рекао је градоначелник Бања Луке Слободан Гаврановић.

Бањалука, а са њом и Република Српска имају велики потенцијал за развој како индивидуалних, тако и групних спортова. Иако су ову манифестацију подржали предсједник Српске, Град Бањалука и Министарство породице, омладине и спорта, према ријечима професионалних боксера, да би овај спорт опстао у оквиру Српске нужно је радити на трајнијим рјешењима.

"Бањалука и Република Српска имају велики изглед, као и боксерски потенцијал да могу се на међународној сцени пропагирати кроз бокс", казао је предјседник Професионалне боксерске федерације Републике Српске Здравко Милојевић.

Бројна публика која је имала прилику уживати у квалитетним мечевима потврђује да бокс има будућност у Српској, али и да је рад на побољшању услова за његов развој неопходан.