latinica  ћирилица
19/04/2015 |  09:16 | Аутор: novosti.rs

ЛШ: Раднички поражен од Олимпијакоса, Југ бољи од Партизана

Ватерполисти Радничког из Крагујевца поражени су на свом базену од Олимпијакоса са 8:7 (1:2, 2:0, 1:3, 4:2) у утакмици 9. кола А групе Лиге шампиона и тако изгубили теоретске шансе да се пласирају на "фајнал-сикс".

Крагујевчани су одлично стартовали и средином прве дионице стекли два гола предности, погоцима Ивана Басаре са дистанце и Николе Дедовића из петерца, али су онда стали и дозволили гостима да преокрену до финиша полувремена - 3:2.

Девет секунди пред одлазак на одмор ватерполисти Радничког пропустили су прилику да изједначе из петерца, али им је то пошло за руком након само 15 секунди игре у другом дијелу преко Марка Ћука.

Сјајни шутер Блај Маларах донио је грчком тиму нову предност, али само на кратко јер је Басара са два везана гола поново вратио Раднички у вођство - 5:4.

Раднички је на уласку у посљедњу дионицу имао "плус два" када се у стрелце уписао најмлађи ватерполиста Небојша Тохољ али Олимпијакос се није предао и преокренуо резултат серијом 3:0. Пирејци су остали у трци за мјесто на завршном турниру, али са минималним шансама.

Најефикаснији актер сусрета био је Иван Басара са три гола, док су на другој страни Јанис Фунтулис и Никола Рађен постигли по два поготка.

Ватерполисти Радничког у посљедњем колу Лиге шампиона гостују италијанском Про Реку.

Пораз су доживјели и ватерполисти Партизана у Дубровнику против Југа резултатом 13:6 (2:1, 4:1 , 2:3, 5:1).

Гаврил Суботић је био најефикаснији играч меча са три гола, док су по два у хрватском тиму постигли Михо Бошковић, Арон Јангер и Никола Јановић.

У посљедњем колу ватерполисти Радничког гостују италијанском Про Реку, док Партизан дочекује Шпандау.