latinica  ћирилица
21/04/2015 |  08:11 | Аутор: Б92

Обрадовић: Ако радиш без притиска, то се зове страст

Кошаркаши Фенербахчеа савадали су Макаби са 3-0 у четвртфиналној серији и по први пут у историји клуба изборили насту на фајнал фоту елитног клупског такмичења.

Тренер турског тима Жељко Обрадовић верује да је његов тим способан да побиједи било кога, након што је изборио пласман на завршни турнир.

"Први дио ЕЛ смо играли добро, Топ 16 смо почели са два пораза против Олимпијакоса и ЦСКА, али смо побиједили све велике тимове Европе на гостовањима. То значи да имамо веома квалитетан тим", рекао је Обрадовић.

У веома неизвјесној утакмицу у Тел Авиву, победу Фенеру је полагањем неколико секунди прије краја донио Енду Гаудлок.

"Очекивао сам овакву утакмицу. Увијек је тешко играти овдје. Пошто су изгубили два меча у Истанбул био сам сигуран да ће играти агресивно. Све смо промијенили у другој четвртини, прије свега офанзивно, а у одбрани смо били стрпљивији. Данас нисмо играли најбоље у нападу јер се играло споро. Мислим да је то наш највећи проблем. Сада морамо мало да мислимо о турском шампионату и спремимо се за Ф4", истакао је српски тренер.

Обрадовић ће 13. пут у тренерској каријери учествовати на Ф4, гдје ће се борити за своју девету титулу првака Европе.

"Кључни људи су моји играчи. Посветили су своје вријеме кошарци и због тога можете да видите колико су срећни и уживају у овом моменту. Ако посао радиш без притиска то се може назвати страшћу. Знам како изгледам на клупи, то је очигледно, али то је мој начин, не знам за други. Ако будем миран једног дана, значи да ми није стало, тада ћу престати да будем тренер", закључио је Обрадовић.

Финални турнир Евролиге играће се од 15-17. маја у Мадриду.