latinica  ћирилица
21/04/2015 |  08:26 | Аутор: БЕТА

Да ли Арапи доводе Дизниленд у Крагујевац?

Представници Крагујевца и компаније "Баракат палас група" потписали су Споразум о сарадњи који предвиђа да та арапска фирма посредује у довођењу инвеститора.

Споразум су потписали градоначелник Крагујевца Радомир Николић и предсједник арапске компаније Талал Ахмед Али.

Николић је изјавио да очекује долазак великог броја инвеститора за пет, шест мјесеци и да је обавеза града, предвиђена споразумом, логистичка подршка арапској фирми, помоћ у оснивању компанија које буду дошле у Крагујевац, као и пружање подршке у бржем добијању дозвола.

Арапска фирма имаће корист од склапања послова са будућим инвеститорима заинтересованим да инвестирају у Крагујевац, а локална самоуправа ће имати интерес од продаје непокретности и отварања нових радних мјеста.

Према ријечима Николића, арапска фирма "Баракат палас група" има пословнице широм свијета тако да се, како је рекао, не очекује долазак инвеститора само из УАЕ.

Објашњавајући да се арапска фирма бави нафтом, златом, аутомобилима и изградњом, Николић је рекао да ће они у Крагујевцу регистровати своју компанију за бављење консалтинг услугама и инвестицијама.

Наглашавајући да је данашњи споразум први у низу са инвеститорима из УАЕ, Николић је рекао да ће сличне уговоре Крагујевац потписати са инвеститорима из Кине, Русије и Индије.

Према ријечима Ахмеда Алија, жеља те компаније је да у Крагујевац доведе најбоље инвеститоре и да њихове потребе буду задовољене.

"Подручје Крагујевца је савршена дестинација, због свог стратешког положаја, за инвеститоре из цијелог света", рекао је Ахмет Али и додао да ће тој компанији, како је рекао, бити задовољство да привуче инвеститоре.