latinica  ћирилица
21/04/2015 |  09:55 | Аутор: СРНА

Еда: Други јавни позив за суфинансирање пројеката

Агенција за развој предузећа "Еда" објавила је, у оквиру пројекта "Кредо Крајина", други јавни позив за суфинансирање пројеката из средстава развојног фонда овог пројекта, у укупном износу од 926.499 КМ.
 - Фото: РТРС
Фото: РТРС

Максималан износ гранта по пројекту је 30.000 КМ. Од укупног расположивог износа из развојног фонда пројекта, за овај јавни позив, 78 одсто средстава је намијењено привредним друштвима.

Грант средства су намијењена привредним друштвима из металске индустрије, дрвне индустрије, производње хране и пића, те производње коже и обуће са пројектног буџета, али за подршку из развојног фонда могу да аплицирају и јединице локалне самоуправе и непрофитне организације.

Средства су намијењена за унапређење конкурентности пословања, креирању нових и очувању постојећих радних мјеста, саопштено је из Агенције "Еда".

Од свих корисника се тражи суфинансирање у износу од 50 одсто од вриједности пројекта. Јавни позив је отворен до 20. маја.

Детаљне информације о јавном позиву, као и пратећом документацијом, могу се наћи на веб страници http://www.edabl.org/uploads/admin/Poziv_CREDO_april_2015.pdf

Пројекат "Кредо Крајина" финансира Шведска.