latinica  ћирилица
21/04/2015 |  10:13 | Аутор: Агенције

Акција "Сјенка": Хапшења због вишеструких крађа

У полицијској акцији "Сјенка" на подручју Бањалуке ухапшено је седам лица које се сумњиче за вишеструке крађе.

Овом акцијом расвијетљено је двадесет кривичних дјела почињених против имовине, а током акције обављени су и претреси на осам локација.

У ТОКУ КРИМИНАЛИСТИЧКА ОБРАДА НАД УХАПШЕНИМА

Припадници ЦЈБ Бањалука тренутно врше криминалистичку обраду над седам лица из Бањалуке ухапшених у акцији "Сјенка" због сумње да су извршили 20 кривичних дјела и тако причинили материјалну штету од 20.000 КМ, изјавио је начелник Сектора криминалистичке полиције Центра Дарко Новковић.

Новковић је новинарима у Бањалуци рекао да је акција резултат вишемјесечне истраге, али да ухапшена група није у вези са недавним акцијама хапшења крадљиваца цигарета.

- Пронађени су извјесни предмети који су кориштени приликом извршења кривичних дјела који ће бити предмет вјештачења и који могу послужити као доказ у кривичном поступку, додао је Новковић.

Седам лица ухапшено је на подручју Бањалуке због сумње да су од 29. октобра прошле до 20. априла ове године починили 20 кривичних дјела и тако причинили материјалну штету од 20.000 КМ.

Они су ухапшени у акцији "Сјенка" послије претреса кућа, станова, помоћних објеката и возила које користе.

Ухапшени су осумњичени за девет тешких крађа, једну тешку крађу у покушају и десет прикривања кривичног дјела.

Срна незванично сазнаје да су ухапшени Александар Вучић /24/, Ђорђе Брнић /24/, Јовица Грујић /23/, Немања Умјеновић / 24/, Владимир Станић /28/, Срђан Мацановић /24/ и Жељко Грубор /24/ из Бањалуке.