latinica  ћирилица
21/04/2015 |  10:46 | Аутор: РТРС

Сарајевски клубови више не плаћају обезбјеђење утакмица

На састанку представника сарајевских клубова са ресорним кантоналним министарство договорено да трошкове обезбјеђења утакмица плаћа кантон.

Изузетак су куп и европске утакмице, јавља Мондо.

Жељезничар, Сарајево и Олимпик већ дуже вријеме упозоравају да само у кантону Сарајево трошкове обезбјеђења утакмице Министарство унутрашњих послова наплаћује клубовима, али од сљедеће сезоне више неће бити тако.

У Сарајеву је одржан састанак министра унутрашњих послова Кантона Сарајево Оредрага Куртеша са представницима ФСБиХ и фудбалских клубова Сарајево, Жељезничар и Олимпик на којем је договорено да кантон од сљедеће сезоне на себе преузме трошкове обезбјеђења, док ће трошкови до краја првенства бити снижени.

"Од сљедеће сезоне све финансирање обезбјеђења свих утакмица Премијер лиге преузеће кантон, док ће клубови плаћати само обезбјеђење утакмица Купа БиХ и европских купова", рекао је директор Жељезничара Мирсад Шиљак, преноси клиx.ба.

Дугове клубова према МУП-у КС, који постоје већ неколико година, би такође требао преузети кантон.

Договор клубова и министра Куртеша требао би да буде званично усвојен на наредним сједницама Владе и Скупштине Кантона Сарајево.