latinica  ћирилица
21/04/2015 |  11:54 | Аутор: ТАНЈУГ

Шпиц демантовао да је добио доказе о побједи Чавића против Фелпса

Легендарни амерички пливач Марк Шпиц демантовао је да је добио доказе од "Омеге" којима се потврђује да је српски пливач Милорад Чавић прави побједник финалне олимпијске трке на 100 метара делфин из Пекинга 2008, а не Амерканац Мајкл Фелпс.

Шпиц је прије неколико дана усковитлао свјетску спортску јавност изјавом да је "Омега" признала да је Чавић на ОИ побиједио Фелпса.

"Моја изјава је погрешно протумачена. Новинару сам јасно рекао како сам примио мејлове и поруке са друштвених мрежа у којима се тврдило да је прави побједник трке Чавић. Новинар је узео себи слободу и додао да сам мејл добио од Омеге, што није тачно. Остајем при том да је Фелпс најбољи пливач свих времена", написао је Шпиц на сајту swimswam.com.

Подсјећамо, сви свјетски медији и агенције пренијеле су прије два дана да је седмоструки олимпијски шампион из Минхена 1972. рекао за британски лист "Експрес спорт" да посједује доказе да је Чавић побиједио Фелпса на ОИ у Пекингу.

Он је у тој изјави напоменуо да "не вјерује да је Фелпс побиједио у финалној трци у Пекингу, иако сматра да је он најбољи пливач свијета, са или без те медаље".

Званични резултат послије финалне трке био је да је Фелпс тријумфовао у времену 50,58 секунди, док је Чавић освојио сребро са стотинком заостатка.

"Омега" је годину дана након чувене трке у Пекингу саопштила да је Чавић први дотакао тастер на циљу, али да је Фелпс то учинио снажније, па је његов ударац прије регистрован.