latinica  ћирилица
21/04/2015 |  13:17 | Аутор: ТАНЈУГ

Вучић и Рама о инфраструктурним пројектима

Предсjедник Владе Србије Александар Вучић и албански премијер Еди Рама разговарали су у Бриселу о инфраструктурним пројектима са којима ће двије државе заједнички наступати на састанку предсједника влада "Западнобалканске шесторке" која, под покровитељством комесара ЕУ за сусједску политику и проширење Јоханеса Хана, одржава у главном граду Белгије.

Премијер Вучић је истакао да ће Србија инсистирати на финансијској подршци за изградњу пруге Београд - Подгорица - Скадар, као и аутопута Ниш - Приштина - Драч.

- Надам се да ће Европска унија имати разумијевања за подршку земљама у региону, истакао је премијер Вучић, саопштила је владина Канцеларија за сарадњу са медијима.

Нагласио је да би такви пројекти побољшали економску ситуацију у обје земље.

Премијер Албаније истакао је да је албанска страна спремна за почетак радова на овим пројектима и да би то био добар знак партнерског односа Србије и Албаније.

- Као што су некада Французи и Њемци почели да сарађују због будућности Европе, тако можемо и ми, због будућности Западног Балкана, закључио је премијер Рама.

Разговору је присуствовао шеф владине Канцеларије за Косово и Метохију Марко Ђурић.

Иначе, премијер Вучић наставља посјету Бриселу учешћем на конференцији "Западнобалканске шесторке" и сусретима са предсједником Европског савета Доналдом Туском.