latinica  ћирилица
21/04/2015 |  13:24 | Аутор: ТАНЈУГ

Конте зове још једног "странца" у репрезентацију

Један од најталентованији фудбалера Европе Пауло Дибала најавио је данас да би могао да наступа за репрезентацију Италије, иако је рођен у Аргентини.

Нападач Палерма рођен је у Кордоби, али селектор Азура Антонио Конте жели да искористи то што има италијанско поријекло.

"Постоји шанса да играм за Италију. Конте ме је звао, али осјећам се као Аргентинац. Видјећемо шта ће се све дешавати у будућности", рекао је Дибала за "Канал Плус".

Конте је подијелио јавност у Италији када је одлучио да у национални тим позове Аргентинца Франка Васкеза из Палерма и Бразилца Едера из Сампдорије, који је на дебију голом донио Италији реми на гостовању у Бугарској (1:1) у квалификацијама за Европско првенство.

Дибала, који ће процјењује на 40 милиона евра, ће послије одличних игара у Серији А на крају сезоне напустити Палермо, пошто је на мети Барселоне, Јувентуса и Реал Мадрида.

Двадесетједногодишњи фудбалер је ове сезоне постигао 13 голова у првенству на 30 утакмица, а прије клуба са Сицилије играо је за аргентински Институт.