latinica  ћирилица
21/04/2015 |  14:01 | Аутор: Агенције

Анћелоти оптимиста пред меч са Атлетиком

Тренер фудбалера Реал Мадрида Карло Анћелоти изјавио је да је оптимиста по питању шанси његове екипе уочи реванш утакмице четвртфинала Лиге шампиона против Атлетико Мадрида.

Актуелни шампион Европе Реал Мадрид у сриједу од 20 часова и 45 минута на свом стадиону игра против градског ривала реванш утакмицу четвртфинала Лиге шампиона. У првом мечу прошлог уторка на "Висенте Калдерону" мадридске екипе одиграле су без погодака.

Анћелоти има много проблема с повредама играча. Лука Модрић је повриједио кољено, а Гарет Бејл лист на нози и највјероватније ће обојица пропустити утакмицу.

"У фебруару смо имали пад игре и резултата због повреда, али сада смо се вратили на наш ниво. Надамо се да ћемо до краја Лиге шампиона бити конкурентни. Нисмо забринути због реванша са Атлетиком, морамо да пронађемо рјешења за одсутне играче", рекао је Анћелоти, пренијели су шпански медији.

Реал ће покушати да постане прва екипа која је одбранила трофеј у Лиги шампиона.

"Нас чека велики изазов, али дочекујемо га са много оптимизма. Домаћи терен ће нам бити додатни мотив", рекао је италијански тренер.

Реал је у прошле сезоне побиједио Атлетико у финалу Лиге шампиона после продужетака са 4:1, али од тада није успио да побиједи екипу Дијега Симеонеа. Ове сезоне играли су седам пута, Атлетико је побиједио у четири меча уз три ремија (састајали су се по двапут у Суперкупу Шпаније, Купу краља, првенству и једном у Лиги шампиона).

Атлетико много наде полаже у добру форму нападача Антоана Гризмана, који је постигао шест голова у посљедњих пет утакмица.

"Задовољни смо игром против Реала у свих седам овосезонских утакмица, али знамо да ће нам бити тешко. Имам много самопоуздања и надам се да ћу помоћи екипи да прође даље", рекао је Гризман.

Голман Атлетика Јан Облак био је најбољи играч прве утакмице. Словеначки голман добро је бранио шутеве Кристијана Роналда, Гарета Бејла и Хамеса Родригеза.

"Знамо да нас чека тежак изазов, али увјерени смо да можемо поново да их побиједимо. Биће тијесно", рекао је Облак.

Откако је у марту замијенио првог голмана Мигела Анхела Моју, Облак је у у седам утакмица примио три гола.

Утакмицу ће пропустити Марио Суарез због суспензије.