latinica  ћирилица
21/04/2015 |  14:18 | Аутор: СРНА

Студенткиње соло пјевања на фестивалу у Москви

Студенткиње Музичке академије у Источном Сарајеву Анђела Ђерић из Фоче и Маја Заната из Подгорице освојиле су прво мјесто у својим категоријама у соло пјевању на фестивалу словенске музике у Београду, чиме су избориле учешће на престижном фестивалу у Москви, који ће бити одржан у мају.
Музичка академија Универзитета у Источном Сарајеву - Фото: СРНА
Музичка академија Универзитета у Источном СарајевуФото: СРНА


Осим њих двије, Музичку академију из Источног Сарајева, у дисциплини соло пјевање представљала је и Оливера Перуновић из Подгорице која је освојила треће мјесто.

Ђерићева, која је била најбоља у категорији соло пјевања студената треће и четврте године, рекла је да је фестивал словенске музике у Београду дио истоименог фестивала у Москви на коме ће се од 15. до 18. маја представити 40 соло пјевача из свих словенских земаља.

"Жири у Београду чинили су еминентни професори и соло пјевачи из Русије, Србије и Републике Српске, а предсједавала је позната примадона Драгана дел Монако", рекла је Ђерићева, која је студент треће године Одсјека за соло пјевање у класи професорице Клаудије Кркотић.

Подгоричанке Маја Заната и Оливера Перуновић студенткиње су прве године, такође у класи Клаудије Кркортић, а награде су освојиле у категорији соло пјевање за студенте прве и друге године.

На фестивалу у Москви сви учесници ће се такмичити у истој категорији, тако да ће се студенткиње из Источног Сарајева такмичити "раме уз раме" са афирмисаним соло пјевачима и професорима пјевања.