latinica  ћирилица
21/04/2015 |  22:11 | Аутор: Б92

Тренер Атланте најбољи ове сезоне у НБА лиги

Тренер Атланта Хокса Мајк Буденхолзер проглашен је за најбољег у текућој НБА сезони.

Он је предводио Хоксе до најбољег скора у лиги 60-22, што је рекорд клуба из Џорџије.

Буденхолзер је добио 67 од могућих 130 гласова за најбљег, те скупио укупно 513 бодова, 42 више од Стива Кера, тренера најбољег тима Запада Голден Стејт Вориорса.

Он је провео чек 19 сезона у Сан Антонио Спарсима, почео је као видео координатор, а посљедњих 17 је био помоћник Грегу Поповићу.

У Атланти је успоставио систем "покретљивог напада", што је Хоксе учинило другим најбољим тимом лиге по броју асистенција.

Хокси су регуларни део сезоне завршили као шести најбољи напад и седма најбоља одбрана лиге, а у првој рунди плеј-офа играју са Бруклин Нетсима, које су добили у првом мечу.

Буденхолзер је прошле сезоне преузео Хоксе умјесто Денија Ферија, са мјеста извршног директора, а послије слабог старта ове, тим је почео да доминира од децембра и у међувремену везао рекордних 19 побједа.

Први су НБА тим који је остварио 17-0 у једном мјесецу, што се догодило у јануару, а током та два и по мјесеца имали су серију 33-1.

Овај низ им је донио прво мјесто на Истоку које су задржали са седам побједа испред главног фаворита за титулу Кливленд Кавалирса, предвођеног Леброном Џејмсом.