latinica  ћирилица
22/04/2015 |  08:35 | Аутор: СРНА

Предсједник Бугарске у дводневној посјети БиХ

Предсједник Бугарске Росен Плевнелиев боравиће данас и сутра у званичној посјети БиХ, гдје ће се састати са члановима Предсједништва БиХ, члановима колегијума оба дома парламента БиХ, предсједавајућим Савјета министара БиХ, а посјетиће и војнике бугарског контингента Еуфора у БиХ.
Предсједник Бугарске Росен Плевнелиев - Фото: ТАНЈУГ
Предсједник Бугарске Росен ПлевнелиевФото: ТАНЈУГ

Церемонија свечаног дочека бугарског предсједника уз војне почасти биће одржана данас у 13.30 часова испред зграде Предсједништва БиХ, након чега слиједи сусрет чланова Предсједништва БиХ и Плевнелиева, а потом и билатерални састанак званичних делегација БиХ и Бугарске, најављено је из Предсједништва БиХ.

Конференција за новинаре предсједавајућег Предсједништва БиХ Младена Иванића и предсједника Бугарске заказана је за 15.05 часова.

Програмом ове посјете планирано је да у поподневним часовима Иванић и Плевнелиев прошетају старим дијелом Сарајева и обиђу Катедралу, Музеј Јевреја, Бегову џамију и Стару православну цркву.

Другог дана посјете, у четвртак предвиђен је састанак Плевнелиева са члановима колегијума оба дома Парламентарне скупштине БиХ. Као и сусрет са предсједавајућим Савјета министара БиХ Денисом Звиздићем.