latinica  ћирилица
22/04/2015 |  08:46 | Аутор: СРНА

Павић: Некоректно говорити о неуспјеху Владе Српске

Предсједник Демократског народног савеза Марко Павић оцијенио је некоректним говорити о неуспјеху Владе Републике Српске у њеном досадашњем раду, а нарочито ако се узме у обзир да је буџет Српске усвојен на вријеме и да је почео процес доношења реформских закона.
Предсједник ДНС-а Марко Павић - Фото: СРНА
Предсједник ДНС-а Марко ПавићФото: СРНА

"У првих 100 дана Влади се може дати пролазна оцјена, а како вријеме одмиче сада су на реду оцјене појединих министарстава и министара", каже Павић.

Павић је за "Еуро Блиц" напоменуо да је његова жеља да помоћници министара сносе одговорност за онај сектор за који су задужени, и да дијеле судбину министара.

"У том смислу је већ урађен радни материјал новог закона и ускоро ће бити на Влади и Народној скупштини Српске. Не бих улазио у оцјене који помоћници су задовољили, а који нису. Морамо дати простор министру да он оцијени рад својих помоћника", истакао је Павић.

Говорећи о покушају лидера СДА Бакира Изетбеговића да оспори прославу Дана Републике Српске, Павић је рекао да је Дан Српске саставни дио Дејтонског споразума и историјска категорија која мора опстати.

"Ако имало држимо до себе, он мора остати. На то мора да рачуна и Уставни суд БиХ када буде доносио одлуку, јер би свака промјена Дејтона значила дирање у стечена права", упозорио је Павић.

Он је напоменуо да у Федерацији БиХ има дана који се славе, а чему се Срби противе, па се "нико није сјетио да поништи те датуме".