latinica  ћирилица
22/04/2015 |  11:56 | Аутор: ТАНЈУГ

Афлеку жао што је покушао да сакрије робовласничко поријекло

Холивудски глумац Бен Афлек изјавио је да жали што је од продуцената документарне емисије затражио да искључе чињеницу да је један његов предак био робовласник.

Поријекло америчког глумца и редитеља Бена Афлека истраживао је стручњак са Харварда Хенри Луис Гејтс Млађи, познат и као Скип, за другу сезону серије Finding Your Roots, која је емитована на америчком јавном сервису ПБС, преноси Танјуг.

Циљ серијала је да познате личности сазнају нешто више о својој породичној историји.

„Нисам желио да у телевизијску емисију о мојој породици буде укључен тип који је имао робове. Било ме је срамота. Сама помисао на то оставила ми је горак укус у устима“, навео је Афлек на својој Фејсбук страни.

„Жао ми је што нисам желио да питање ропства буде укључено у причу“, додао је глумац.

Викиликс је објелоданио овај Афлеков захтјев када су на свом сајту објавили хиљаде докумената које су хакери украли из „Сонија“ у масивном нападу прошле године.

Бен Афлек у свом саопштењу наводи да је Гејтс имао посљедњу ријеч у вези са садржајем епизоде која је емитована прошле године, али да је он лобирао код Гејтса које елементе породичне историје да искористи.

Оскаром награђени глумац и режисер додао је да је претпостављао да ће емисија „поштовати моју спремност да учествујем и да неће укључити ствари које би могле да ми осрамоте породицу“.

„Иако ми се тај предак не допада, драго ми је да се прича о том аспекту историје наше земље“, закључио је Афлек.