latinica  ћирилица
22/04/2015 |  12:25 | Аутор: ТАНЈУГ

Вучић: Много смо урадили на путу ка ЕУ

Премијер Србије Александар Вучић рекао је у разговору са министром спољних послова Летоније Едгарсом Ринкевичсом да је ЕУ пут приоритет Србије.
Састанак Вучића и Ринкевичса - Фото: ТАНЈУГ
Састанак Вучића и РинкевичсаФото: ТАНЈУГ

Он је са шефом дипломатије земље која тренутно предсједава Европском унијом да су евроинтеграције стратешки спољнополитички приоритет Србије.

"Србија је много урадила на европском путу и темељно се припрема за чланство", рекао је српски премијер, наводећи да је процес скрининга завршен са великим успјехом и да би било за очекивати да Европска унија, отварањем преговарачких поглавља, убрза преговарачки процес са Србијом.

Предсједник српске Владе упознао је шефа летонске дипломатије са друштвеним и економским реформама које се спроводе у Србији, као и са напретком оствареним током дијалога са представницима Приштине, синоћ у Бриселу.

"Дошло је до приближавања ставова у неким од питања, а радне групе ће наставити да припремају наредну рунду дијалога", додао је Вучић.

Министар Ринкевичс је рекао да Европска унија високо цијени реформе које предузима Влада Србије и да је Летонија, која предсједава Унији у првој половини године, спремна да помогне да се, кроз заједнички напор, постигне циљ отварања првих преговарачких поглавља.

"Ако би до тога дошло до краја летонског предсједавања Европској унији, био би то и наш успјех", рекао је министар Ринкевичс.