latinica  ћирилица
22/04/2015 |  13:15 | Аутор: novosti.rs

Силађи морао платити карту за базен како би тренирао

Пливач и један од седморо репрезентативаца Србије који су већ обезбедили визу за следеће Олимпијске игре у Рију 2016. године, Чаба Силађи, нашао се пред новим "изазовом" - морао је да плати карту за тренинг на базену у Националном тренинг центру у Кошутњаку, сазнаје Журнал.

"Чаба је јуче тренирао у термину за грађанство и морао да је плати улаз на базен. Сви клубови су недавно добили мејл да због неизмирених обавеза ПСС, пливачи више не могу бесплатно да користе услуге базена на Кошутњаку. Сви знамо да Пливачки савез Србије нема никаква средстава и да та дуговања неће бити плаћена у догледно вријеме. Жртва је само Силађи и остали репрезентативци", изјавио је за Журнал Себастијан Хигл, тренер младог пливача.

Подсјећамо, прије три недјеље Чаба Силађи је на пливачком митингу у Ајндховену испливао државни рекорд 59,79 секунди на 100 метара прсно. За секунд је био бржи од "А" олимпијске норме (1:00,57) и поставио други резултат у свету ове године. Са овим резултатом Силађи би освојио пето мјесто на претходним Олимпијским играма у Лондону 2012. године.

"Изгледа да то никоме није важно. Питам се само да ли ће у Рију испред Чабиног имена писати Пливачки клуб Тамиш, који је до сада сносио све његове трошкове или Србија. Да ли је нормална ситуација да један врхунски спортиста, олимпијац, у својој земљи треба да плати карту као обичан грађанин. Већ смо у фебруару имали ову ситуацију. Вјеровали смо да се више неће поновити, поготову послије резултата, које је остварио. Међутим, изгледа да смо се преварили. Мораћемо да платимо карту и сутра, а у суботу ћемо да тренирамо на базену "Милан Гале Мушкатировић", јер нам је Партизан изашао у сусрет", нагласио је Хигл.