latinica  ћирилица
22/04/2015 |  13:44 | Аутор: ТАНЈУГ

Михајловић: Никада нисам и нећу рушити Николића и Вучића

Потпредседница СНС Зорана Михајловић изјавила је данас да "никада није и никада неће" рушити предсједника Томислава Николића и премијера Александара Вучића, а да о оптужбама које су јој протеклих дана упућене поводом извјештаја о разлозима враћана "фалкона 50" са лета за Рим треба разговарати на страначким органима.
Зорана Михајловић - Фото: ТАНЈУГ
Зорана МихајловићФото: ТАНЈУГ

Михајловић је новинарима у Привредној комори Србије рекла да у претходна два дана није давала никакве изјаве о том инциденту изван онога што је, како је рекла, њен посао као министра грађевине саобраћаја и инфраструктуре.

Потпердсједница СНС и Владе Србије је рекла да поштује одлуке своје странке и да, ако о томе треба да се прича, онда то треба чинити на страначким органима.

Подсјетила је и да је управо она на једној од посљедњих сједница страначког Предсједништва била за то да се не прича у јавности о односима између чланова СНС.

"Ја ниједну једину реч у претходна два дана нисам рекла а да је било ван онога што је мој посао као министра грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре", рекла је и додала да се "политика случајно или намјерно мијеша у оно што је посао".

"Мој посао је био да обезбиједим услове да се сачини извјештај и да Србија сазна зашто се "фалком" вратио. Ја сам мој посао урадила, Директор цивилног вадухопловства као регулаторно тијело је такође свој посао урадио и извештај је дат", рекла је Михајловић.

Истакла је и да је у међувремену апеловала да на уздржавање од било каквих коментара све док извештај о том инциденту не буде готов.

Михајловић је рекла и да је непотребно даље збуњивање јавности, као и да јој је све друго "небитно и невероватно".

Тек се очекује долазак инвеститора у Србију

Михајловић је, одговарајући на питање да прокоментарише то што су три њемачка инвеститора одлучила да улажу у Македонију, умјесто у Србију, рекла да не може да коментарише појединачне одлуке компанија и истакла да Србија има добру сарадњу са њемачким привредницима који у Србији запошљававају велики број људи

"Надам се да ће инвеститори тек да долазе у Србију", рекла је Михајловићева.

Она је подсјетила да је у децембру прошле године усвојен Закон о планирању и изградњи, а затим су у року од два мјесеца донесена сва подзаконска акта, тако да се сада веома брзо издају локацијски услови за издавање грађевинских дозвола.

Министарство сада ради на издавању грађевинских дозвола, на коју се до сада чекало чак 965 дана, што показује какво је стање било у претходном периоду, рекла је Михајловићева и додала да је Србија, захваљујући том закону, направила одговарајући привредни амбијент за привлачење инвестиција.