latinica  ћирилица
22/04/2015 |  14:35 | Аутор: СРНА

Цвијановић: Сетом реформских закона до нових радних мјеста

Предсједник Владе Републике Српске Жељка Цвијановић рекла је да би имплементација документа Економска политика и доношење предвиђеног сета реформских закона требало да доведу до очувања постојећих, али и отварања нових радних мјеста у Српској.

- Наш циљ јесте растерећење привреде, а тиме ће се доћи до одређених олакшица како би се обезбиједило, прво задржавање постојећих радних мјеста, а онда и отварање нових, рекла је Цвијановићева новинарима у Бањалуци.

Према њеним ријечима, у Српској је предвиђено доношење укупно четири сета реформских закона, чијом би се примјеном, у коначном, требао да осјетити бољитак.

- То су ствари које се не дешавају преко ноћи, јер да је тако једноставно онда би и моћније државе које имају све механизме, а које ова и државе у регији немају, то могле да санирају врло брзо, а нису то учиниле, рекла је Цвијановићева.

Она је нагласила да рјешавање питања запослености, односно незапослености становништва није услов за улазак у ЕУ него трајно питање којим се бави свака озбиљна влада.

- У цијелој регији постоје евидентни проблеми кад је у питању запосленост, а свакако да треба порадити на расту и запошљавању, истакла је Цвијановићева.