latinica  ћирилица
22/04/2015 |  16:15 | Аутор: ТАНЈУГ

Горан Паскаљевић снима филм на Хималајима

Познати српски редитељ и сценариста Горан Паскаљевић почео је снимање свог новог, 17. играног филма "Dev Bhoomi" (Земља богова) на теренима у планинама Хималаја.

Главну улогу тумачи чувени индијски глумац Виктор Бенерџи, публици познат из филма редитеља Дејвида Лина "Пут за Индију", док је главна женска улога повjерена Гетанјали Тапа, проглашеној прошле године за најбољу младу глумицу у Индији, рекао је Паскаљевић.

Поред њега, српски дио екипе чине директор фотографије Милан Спасић, тонски сниматељ Ненад Вукадиновић, монтажер Кристина Позенел, филмски сниматељ Зоран Цулић, као и Немања Новичић, Немања Петковић и Марко Кнежевић.

Филм ће се снимати у Индији до краја маја, а постпродукција је предвиђена у Србији до краја новембра.

Занимљиво је да је "Земља богова" прва српско-индијска филмска копродукција, а Паскаљевић у бројним интервјуима у индијској штампи истиче да Србија и Индија имају пуно тога заједничког.

Аутор изражава наду да ће његов филм охрабрити друге филмске ауторе и продуценте на будућу међусобну сарадњу, уз констатацију да је индијско филмско тржиште једно од највећих на свијету.