latinica  ћирилица
22/04/2015 |  17:43 | Аутор: Б92

Власник Панатинаикоса пријетио судијама смрћу

Независни дисциплински судија Евролиге изрекао је оштру казну Панатинаикосу због пријетњи власника клуба упућених судијама послије утакмице са ЦСКА.

Атињани су славили са 86:85 на свом терену и смањили на 2-1 у серији за Московљане, али је дуел обиљежило и понашање власника клуба, који је по завршетку утакмице једном од судија пријетио смрћу и поручио му да неће жив изаћи из Грчке.

У званичном извештају судија наводи се да је Димитрис Јанакопулос улетио у судијску свлачионицу одмах послије тријумфа свог тима, покушао да нападне једног од судија и изнио низ пријетњи њему и његовој породици.

Панатинаикос ће због тога морати да плати 150.000 евра, а независни дисциплински судија је у објашњењу казне нагласио да је одлука донијета због озбиљности инцидента. Такође се наводи да Јанакопулосу то није први сличан инцидент и да је он и претходно био кажњаван због штете које је нанио угледу Евролиге.

Евролига је нагласила да у потпуности осуђује нападе на званичника и истакао да се истрага таквих инцидената схвата веома озбиљно. Због тога ће то такмичење учинити све што је у његовој моћи да интегритет кошарке не буде укаљан, а додаје се и да постоји нулта толеранција по питању насиља.

Такође, наглашава се да је Евролига обавијестила грчке званичнике о инцидент који се десио и да је сада на њима да ли ће да покрену поступак против првог човјека грчког великана.

Панатинаикос је због понашања својих навијача кажњена са додатних 30.000 евра, због паљења бакљи, употребе ласера и убацивања предмета на терен.

Четврти дуел између Панатинаикоса и ЦСКА од 20.45.