latinica  ћирилица
25/04/2015 |  08:01 | Аутор: Агенције

Болт: Геја треба избацити из атлетике

Један од најбољих атлетичара икада, сматра да би Тајсона Геја и њему сличне, требало оштрије кажњавати.

Шестоструки олимпијски шампион и свјетски рекордер Јамајчанин Јусеин Болт изјавио је да би Американца Тајсона Геја требало избацити из атлетике због допинга.

Геј је 2013. године ухваћен да је користио анаболичке стероиде и суспендован је само на годину дана јер је сарађивао у истрази Америчке анти-допинг агенције.

Он се вратио такмичењима и очекује се да ће трчати на Свјетском првенству у Пекингу овог љета.

"Био сам заиста узнемирен због тога. Добио је годину дана казне само зато што је сарађивао са челницима и разговарао о томе како се допинговао и ко му је помогао. То шаље погрешну поруку - ако те ухвате, само кажи све што знаш и ми ћемо ти смањити казну. То је најглупља ствар коју сам икада чуо", рекао је Болт, пренели су британски медији.

"Порука таквим људима би требало да буде - ако вараш бићеш избачен из спорта", додао је олимпијски шампион и свјетски рекордер на 100 и 200 метара.

Болт је навео да се не радује такмичењу против Геја.

"То ми заиста смета. Не због тога што сам забринут око тога да ли ће ме побиједити, већ јер сам га протеклих година много поштовао. Он је био прави конкурент и увијек ме је гурао да пружим најбоље. А онда сам сазнао да је користио допинг и разочарао сам се. Осјећам да ме је изневјерио и да је изневјерио спорт", рекао је Болт.

"Морате да учините да се спортисти плаше, да их натерате да размишљају о посљедицама својих поступака. Ако добијају благе казне - зашто би бринули", додао је Болт.