latinica  ћирилица
25/04/2015 |  10:39 | Аутор: novosti.rs

Анћелоти: Са Јувентусом као са Атлетиком

Тренер актуелног шампиона Европе мадридског Реала Карло Анћелоти оцijенио је да ће његов тим морати да игра на истом нивоу против Јувентуса у полуфиналу Лиге сампиона, као против Атлетика у реваншу четвртфинала.

Анћелоти је нагласио да изузетно цijени Јувентус чију историју сматра легендарном.

"На овом нивоу такмичења све екипе су тешке, Јувентус је екипа која иза себе има богату историју, а осим тога враћа се у полуфинале послijе 12 година паузе", рекао је тренер Мадриђана.

Он је упозорио на опасност која прijети од његовог некадашњег тима, који је практично осигурао титулу у Серији А.

"Имају иза себе одличну сезону и практично су већ освојили титулу првака Италије. Дакле, сада могу да се боље фокусирају на европско такмичење, рекао је Анћелоти.

Он је додао да његов тим пун самопоуздања наставља да остварује сан да игра у још једном финалу, послijе побjеде у прошлогодишњем, каijда су славили против Атлетика.

"Да бисмо победили, неопходно је да играмо најбоље што можемо, онако како смо играли против Атлетика, са истом мотивацијом", поруцицо је Анћелоти, који је у каријери три пута освајао Лигу шампиона, а управо против Јувентуса је освојио свој први трофеј - 2003. године као тренер Милана.