latinica  ћирилица
25/04/2015 |  11:36 | Аутор: СРНА

Додик и Ћосић поставили камен-темељац за изградњу обданишта (ВИДЕО)

Предсједник Републике Српске Милорад Додик и начелник општине Источно Ново Сарајево Љубиша Ћосић данас су у овој општини поставили камен-темељац за изградњу јавног обданишта.
Источно Сарајево: Полагање камена темељца за прво јавно обданиште - Фото: СРНА
Источно Сарајево: Полагање камена темељца за прво јавно обдаништеФото: СРНА

Додик је навео да је кабинет предсједника Републике Српске обезбиједио 500.000 КМ за изградњу обданишта, од којих је 350.000 КМ већ уплаћено.

"Жао ми је што обданиште нисмо и раније направили, а драго ми је да ћемо већ на јесен бити у прилици да у новоизграђено обданиште уђу прва дјеца", истакао је предсједник Српске.

Додик, који је и предсједник СНСД-а, најавио је да ће ова странка која данас у Источном Сарајеву одржава страначки сабор, дати 50.000 КМ за опремање обданишта.

Предсједник Српске обећао је да ће, одмах након што буде отворен овај вртић, почети изградња другог.

"Ово је лијеп доказ сарадње локалне заједнице са институцијама Републике Српске. Овдје у Источном Новом Сарајеву видљиве су многе наше активности. Радили смо са локалним властима без обзира којег су политичког опредјељења биле и учинили да овај простор поприми обрисе уређеног града", истакао је Додик.

Наглашавајући да су, осим вртића, потребни школе и факултети, Додик је поновио да је Универзитет у Источном Сарајеву стратешко опредјељење власти Српске.

"Фале нам нова радна мјеста. Наравно да постоји одговорност државних органа за то, али сви заједно морамо да радимо на томе да имамо више посла и да више радимо", поручио је Додик.

Ћосић је рекао да до реализације овог пројекта не би дошло да није било разумијевања предсједника Републике Српске Милорада Додика који је препознао значај изградње првог јавног обданишта у Источном Новом Сарајеву.

"Ова општина је једна од најмлађих и најпросперитетнијих о чему свједочи осам градилишта на њеном подручју, 350 нових станова, четири-пет нових објеката који се граде приватном или иницијативом власти Српске", истакао је Ћосић.

Он је нагласио да ће обданиште у Источном Новом Сарајеву бити разлог више да млади људи заснивају породице, добијају дјецу и одлуче се за останак на овом подручју.

Површина локације на којој ће бити изграђен објекат је 3.500 метара квадратних, сам објекат ће бити изграђен на 20 одсто површине што ће обезбиједити доста простора за изградњу игралишта за дјецу и боравак вани.

Објекат је површине 680 метара квадратних и састојаће се од два дијела - јаслица и вртића и биће направљен у складу са свим стандардима.

У обданишту ће укупно моћи да борави 70 дјеце.