latinica  ћирилица
25/04/2015 |  12:43 | Аутор: РТРС

Ђурчић: Очекујем добар фудбал, дерби неће ријешити првенство

Селектор репрезентације Србије Радован Ћурчић очекује добар фудбал у 148. "вјечитом дербију", али и да трка за титулу неће бити ријешена.

"Сматрам да у овом тренутку не постоји дерби у свијету фудбала који даје толико младих играча. И ја сам увјерен да ће управо та чињеница да подари квалитет више овом мечу", каже Ћурчић за "Вечерње Новости", а пренио је Б92.

"Вјечити дерби", 148. по реду између Црвене звезде и Партизана одиграће се у суботу од 18 часова на стадиону "Рајко Митић" у 24. колу Јелен Суперлиге Србије.

"Истина је да ће ова утакмица бити огроман испит за све. Момци су већ показали да имају огроман потенцијал, а ја знам да поседују неопходну дрскост која ће им помоћи да се лакше изборе са великим пристиском. Излог за све који ће доћи из Европе, а то је наша реалност. Наша лига одавно је развојна, стварамо играче који због економске реалности рано одлазе из српског клупског фудбала. Момци, понављам, имају квалитет, а овакве утакмице могу да буду прекретница у каријери за многе од њих", додаје Ћурчић.

Селектор се не слаже са мишљењем јавности да ће предстојећи дуел решити питање шампиона, пошто Партизан улази у дуел са пет бодова предности.

"Не бих рекао, јер послије овог меча остало је још много да се игра. Наравно, уколико би Партизан побиједио стекао би огромну, вјероватно недостижну предност, а опет, уколико слави Црвена звезда, предност би износила само два бода. Не мислим, дакле, да би првенство било ријешено, али добили бисмо свакако неизвесну и занимљиву завршницу. Мислим да форма пре ових мечева не игра велику улогу, а тренутак инспирације појединца може да одлучи утакмицу. Није искључено да управо неко од најмлађих буде јунак дербија", сматра он.

Под већим притиском очекивано биће домаћин.

"На тренерима је да изаберу пут до успјеха. Вјерујем да Звезда неће срљати, напротив. Стрпљивом игром чекаће тренутак да запријети, а уколико то потраје, мораће да уђе у ризик. И Партизан ће бити опрезнији. Углавном, очекујем добар дерби", закључио је Радован Ћурчић, селектор А репрезентације Србије.