latinica  ћирилица
25/04/2015 |  19:04 | Аутор: СРНА

Вујановић - Ердоган: Потврда континуитета садржајних односа

Предсједник Црне Горе Филип Вујановић и предсједник Турске Реџеп Тајип Ердоган на данашњем састанку у Истанбулу разговарали су о економској сарадњи и процјени у којим областима ту сарадњу треба наставити.
Филип Вујановић у гостима код Реџепа Тајипа Ердогана - Фото: СРНА
Филип Вујановић у гостима код Реџепа Тајипа ЕрдоганаФото: СРНА

Из кабинета црногорског предсједника саопштено је да је Турска веома присутна у свим оним областима у које је инвестирала, а показала се као врло поуздан партнер кроз крајње одговоран однос њених компанија.

Вујановић је рекао да је са Ердоганом разговарао о ангажману турских компанија у енергетском сектору сходно договору између Црне Горе, Словеније и Турске о могућности да се искористе, прије свега, хидро потенцијали Црне Горе на Комарници и на ријеци Морачи у што скоријем року.

Разговарало се и о могућности искоришћења огромних ресурса рудника Маоче у Пљевљима и интересовању који несумњиво постоји у Турској за овај термоенергетски ресурс.

Он је истакао да турска агенција за помоћ - Тика у Црној Гори проводи бројне пројекте у интересу свих њених грађана.

Вујановић је захвалио за помоћ коју Црна Гора добија од Турске у европским и евроатлантским интеграцијама.

"Добио сам потврду од предсједника Турске да ће у најскорије вријеме посјетити Црну Гору и да ћемо том приликом организовати бизниз Форум на предсједничком нивоу", рекао је Вујановић.