latinica  ћирилица
27/04/2015 |  11:40 | Аутор: СРНА

Пољаци у обиласку знаменитости Српске

Представници туристичког сектора и медија из Пољске данас ће, у оквиру седмодневне посјете Републици Српској, разгледати Бањалуку, посјетиће манастир Крупа на Врбасу и Траписте, обићи кањон ријеке Врбас и остале атрактивне градске дестинације, речено је Срни у Туристичкој организацији Српске
Крупа на Врбасу, слапови - Фото: РТРС
Крупа на Врбасу, слаповиФото: РТРС

Виша стручна сарадница у Републичкој туристичкој организацији, Ана Лакић, рекла је да је у Републику Српску јуче стигло 13 представника туристичког сектора из Пољске с циљем наставка сарадње и доласка организованих група туриста из Пољске посредством туристичких агенција.

"Циљ посјете представника туристичког сектора из Пољске јесте да се упознају са свим дестинацијама које би могле бити садржај њихових туристичких програма", истакла је Лакићева.

Она је навела да ће током седмодневне посјете гостима из Пољске бити организован обилазак више туристичких локација, додавши да су јуче обишли Лакташе.

"Сутра ће посјетити Бањско-љечилишни центар `Бања Врућица`, а након тога Етно-село `Котроманићево` у Добоју и Етно-село `Станишићи` у Бијељини. Четврти дан планиран је обилазак Бијељине, Вишеграда, крстарење Дрином од Вишеграда до кампа `Стари Брод`, те разгледање Андрићграда", рекла је Лакићева.

Она је истакла да ће гости из Пољске, петог дана, 30. априла, посјетити Јахорину, Национални парк "Сутјеска", Требиње и Мостар, након чега ће дан касније услиједити посјета Житомислићу и Међугорју, обилазак Шипова - Јањских отока и извора Пливе.

Лакићева је истакла да ће представници туристичког сектора из Пољске посјетити и вјерске објекте, винарије Херцеговине, те многе друге туристичке знаменитости Српске.

Она је рекла да је ово студијско путовање Туристичка организација Републике Српске организовала у сарадњи с Амбасадом БиХ у Пољској.

Према ријечима Лакићеве, у наредном периоду у плану су и студијске посјете представника туристичког сектора из земаља Бенелукса и Њемачке.

"Током јуна  биће организована посјета њемачких новинара, а крајем септембра и почетком октобра планирана је и студијска посјета представника туристичког сектора и медија из Русије", истакла је Лакићева.