latinica  ћирилица
27/04/2015 |  11:42 | Аутор: РТРС

Надал неће бити повлаштен на Ролан Гаросу

Деветоструки побједник Ролан Гароса Рафаел Надал неће добити никакве повластице на другом Гренд слем турниру сезоне.

Наиме, постојале су спекулације да би организатори могли да Надала поставе за вишег носиоца него што то по АТП листи заслужује, али од тога неће бити ништа, потврдио је директор турнира, а пренио Б92.

Надал је тренутно четврти на свијету, а могао би и додатно да падне ако не одбрани бодове на предстојећа два Мастерса – титулу у Мадриду и финале у Риму.

Уколико се то догоди, постоји могућност да се Надал и Ђоковић сретну већ у четвртфиналу.

Гренд слем турнири могу да промијене мјеста носилаца, као што је нпр. да побољшају позицију играча који је претходно имао врхунске резултате на том турниру, али то на редовној бази ради једино Вимблдон.

"Размишљали смо о томе – нисмо могли да не поставимо то питање за шампиона попут њега, човјека који је икона турнира десет година и који има само један пораз. Ипак, околности су сада другачије – 2013. године дошао је повријеђен, а сада је у питању ниво његове игре, који је пао, чини се. Није повријеђен, тако да нећемо помјерати мјеста носилаца у његову корист", каже директор турнира Жилбер Исерн, мада ни 2013. Надалова позиција није побољшана.

Овогодишњи Ролан Гарос на програму је од 24. маја до седмог јуна.