latinica  ћирилица
27/04/2015 |  13:37 | Аутор: СРНА

Костадин Васић: На челу СДС-а потребне промјене

Потпредсједник СДС-а за регију Бирач Костадин Васић оцијенио је да су на челу СДС-а потребне промјене.
Костадин Васић - Фото: nezavisne novine
Костадин ВасићФото: nezavisne novine

"Младен Босић је у најужем руководству СДС-а више од 10 година, а СДС је за то вријеме изгубио готово све изборе", рекао је Васић, подсјетивши да је СДС изгубио опште изборе 2006. године, локалне 2008, те опште изборе 2010. и 2014. године.

Од када је Босић у најужем руководству, каже Васић, СДС је једини успјех остварио на локалним изборима 2012. године, али је тај резултат практично поништен на прошлогодишњим општим изборима.

Он је за "Прес Република Српска" потврдио да је пет општинских одбора странке предложило предсједника бијељинског СДС-а и градоначелника Бијељине Мићу Мићића за предсједника странке. Према његовим ријечима, Мићић је добио подршку општинских одбора Зворник, Милићи, Братунац, Осмаци и Сребреница.

Васић каже да ће делагати из ових одбора подржати и кандидатуру Ненада Стевандића за замјеника предсједника, наводећи да је он за своју кандидатуру обезбиједио подршку 150 делегата.

"Предсједништво СДС-а је без сагласности свих чланова креирало нови статут странке, који планира да предложи Скупштини на усвајање. То је урађено мимо Статута, јер је Предсједништво узурпирало овлашћења вишег страначког органа, пошто само Главни одбор може да предложи измјене Статута", појаснио је Васић.

Према његовим ријечима, предложени статут предвиђа укидање функције замјеника предсједника и увођење функције предсједника и једног или више потпредсједника Главног одбора, што изазива забуну и представља стварање паралелног органа у странци.