latinica  ћирилица
27/04/2015 |  13:43 | Аутор: СРНА

Митровић: Огревно дрво на рате

Републичка организација породица заробљених и погинулих бораца и несталих цивила Републике Српске потписала је Протокол са Јавним предузећем "Шуме Републике Српске" о испоруци огревног дрвета по важећем цјеновнику уз могућност одгођеног плаћања на шест рата, изјавио је Срни предсједник ове организације Недељко Митровић.
дрва - Фото: РТРС
дрваФото: РТРС

 
"Стране су се обавезеле да ће омогућити закључивање појединачних уговора о испоруци огревног дрвета и у складу с тим његово преузимање, уз гаранцију количине и квалитет", појаснио је Митровић.

Он је рекао да је Министарство рада и борачко-инвалидске заштите гарант наплате, док се Републичка организација породица заробљених и погинулих бораца и несталих цивила обавезује да ће обезбиједити уплату огревног дрвета са почетком испоруке у овој години.

У Бањалуци је 24. априла потписан протокол о испоруци огревног дрвета борачким организацијама Републике Српске за ову годину.

Протокол са Јавним предузећем "Шуме Републике Српске" потписали су Борачка организација Републике Српске, Удружење пензионера, Републичка организације породица заробљених и погинулих бораца и несталих цивила и Савез организација и удружења ратних војних инвалида Српске.

Потписници протокола обавезују се да ће омогућити закључивање појединачних уговора о испоруци огревног дрвета између ЈП "Шуме Српске" и наведених организација и удружења за 2015. годину.

Прецизне количине огревног дрвета и квалитет регулисаће се појединачним уговорима шумских газдинстава и наведених организација и удружења.

Испорука огревног дрвета вршиће се по важећем цјеновнику ЈП "Шуме Републике Српске" у моменту закључења појединачних уговора.

Пракса потписивања протокола између предузећа "Шуме Републике Српске" и наведених организација и удружења траје од 2009. године.