latinica  ћирилица
27/04/2015 |  14:07 | Аутор: dnevni avaz

Болесна пропаганда терориста

Приказивањем тек новорођених беба и њихових родних листова ИСИЛ поручује да дуго намјерава остати активан

 Терористи ИСИЛ-а дјеци испиру мозак од најраније доби, а то доказује и фотографија новорођенчета недавно објављена на Твитеру. На 'фотки' коју је накнадно подијелио један од противника ИСИЛ-а Абу Вард Ал-Ракави налази се тек рођена беба којој су изнад главе постављени пиштољ, ручна бомба и родни лист ИСИЛ-а.

- Ово дијете неће само нама бити пријетња, већ и вама - написао је Ал-Ракави који каже да је фотографију објавила терористичка група у склопу своје радикалне пропаганде.

Терористи Исламске државе на интернету често објављују фотографије и видеа у којим показују како од малена дјеци испиру мозак, тренирају их и уче како се користити оружјем.

Приказивањем беба и родних листова ИСИЛ-овци поручују да дуго намјеравају остати активни, тврди стручњак за тероризам Карк Џонс, пише Дејли мејл.

Недавно су тако објавили фотографију на којој су такође новорођенче полегли на заставу ИСИЛ-а и окружили га ручним бомбама, пиштољима и пушкама. Осим тога објављују и видео снимке на којима дјечаци од пет-шест година уче пуцати из пушке у пуној ратној опреми.

И док се цивилизовано друштво згража над њиховим злодјелима, милитанти су успјешни у свом науму и сваког мјесеца привуку око 1.000 нових радикалиста у Сирију, потврдио је то предсједник Сирије Башар ал-Асад.