latinica  ћирилица
27/04/2015 |  17:35 | Аутор: Б92

Еурохупс: Марјановић иде у НБА лигу

Центар Кошаркашког клуба Црвене звезда Бобан Марјановић могао би већ наредне сезоне да заигра у НБА лиги, пише специјализовани портал Еурохупс.

Како наводе извори тог сајта, иако се спекулисало да ће Марјановић прећи у Барселону, он би могао да потпише гарантовани уговор са неким од НБА тимова.

"Постоје интереси са свих страна, и из НБА лиге и из Европе, али још је рано за те приче". рекао је Марјановићев менаџер Мишко Ражнатовић за Б92.

Звездин центар био је МВП лигашког дијела такмичења Евролиге са просјечно 16,6 поена и 10,7 скокова. Како пише Еурохупс, Марјановића су осим Барсе жељели и Реал Мадрид и Олимпијакос.

"Мислим да би Боби могао да се снађе у НБА лиги, има потребне квалитете да би играо на том нивоу. Додуше, потпуно је другачија игра него у Европи и било би му потребно вријеме да се навикне, али квалитет има сигурно, то сви знамо. Наравно, зависи и од тога која је екипа, какав је систем и како би се уклопио. Требало би да проба у сваком случају и да види докле може да стигне", рекао је центар Орландо Меџика Никола Вучевић у интервјуу за Б92 .

Прије свега тога, Марјановића очекују обавезе са Црвеном звездом – у сриједу се игра трећи меч финалне серије АБА лиге са Цедевитом у Загребу, а "црвено-бијели" воде 2-0.