latinica  ћирилица
27/04/2015 |  18:18 | Аутор: СРНА

Сарајево: Проглашена епидемија тровања храном (ВИДЕО)

На подручју Кантона Сарајево данас је проглашена епидемија тровања храном, након што је на Инфективној клиници Клиничког центра Универзитета у Сарајеву прегледано 193 дјеце са овим симптомима, од којих је хоспитализиовано 51.

Епидемија је проглашена у складу са одребама Закона о заштити становништва од заразних болести, уз претходну сагласност федералног ресорног министарства, те стручног мишљења Завода за јавно здравство Кантона Сарајева.

Из Министарства здравља Кантона Сарајево саопштено је да ће престанак епидемије прогласити ресорни министар на основу епидемиолошке ситуације.

Портпарол федералног Министарства здравства Златан Першић потврдио је да је током дана дата сагласност за проглашење епидемије на подручју Кантона Сарајево на основу одлука надлежних кантоналних министарства.

Захтјев за проглашење епидемије тровања храном је образложен чињеницама да је до данас на Инфективној клиници Клиничког центра Универзитета у Сарајеву прегледано 193 дјеце са симптомима тровања храном, од чега је 51 хоспитализовано.

Шеф Службе за односе са јавношћу Клиничког центра Универзитета у Сарајеву Азра Дедајић рекла је да је здравствено стање обољеле дјеце стабилно и да су она под сталним љекарским надзором.