latinica  ћирилица
27/04/2015 |  22:11 | Аутор: Агенције

Лалатовић: Нико није тражио титулу, не размишљам о смјени

Тренер фудбалера Црвене звезде Ненад Лалатовић рекао је да не размишља о евентуалном одласку са клупе "црвено-бијелих".

Подсјећамо, Звезда је у 148. "вјечитом дербију" одиграла неријешено (0:0) са Партизаном, послије чега су поједини српски медији пренијели вијест да би Лалатовића на крају сезоне могао да замијени искусни Милорад Косановић, који са успејхом води Нови Пазар.

"Мог претходника су смјењивали 50 пута, па је остао до краја сезоне. Не размишљам о томе. Знам да је притисак у Црвеној звезди огроман, тако да на ту тему не бих ништа причао", рекао је Лалатовић новинарима на стадиону "Рајко Митић".

Младом тренеру уговор са Црвеном звездом истиче у јуну, али има опцију продужетка сарадње на још двије године.

"Правимо планове за нову сезону. Питање је само да ли ћемо је почети 14. или 3. јула, што зависи да ли ћемо играти у квалификацијама за Лигу шампиона или Лигу Европе. Кад сам долазио у клуб, нико од мене није ултимативно захтијевао титулу него промоцију младих играча. Мислим да је то донекле испуњено. Играли су Рајковић, Јовановић, Ристић, Лука Јовић, а шансу у наредном периоду добиће Аврамовски и Марко Грујић", додао је Лалатовић.

Звезда се налази на другом мјесту на табели са пет бодова мање од Партизана, а у среду у Новом Саду гостује екипи Доњег Срема у 25. колу Суперлиге.