latinica  ћирилица
27/04/2015 |  22:31 | Аутор: РТРС

Саво Милошевић посјетио ФС БиХ

Директор млађих категорија Фудбалског савеза Србије Савом Милошевић и његов замјеник Митар Мркела, посјетили су данас Фудбалски савез Босне и Херцеговине гдје су разговарали са генералним секретаром Јасмином Баковићем и директором Техничког одјела Денијалом Пирићем.

Тема разговора била је организација другог "Турнира пријатељства" за млађе категорије играча који би се од 18. до 24. маја 2015. године одржао у Бијељини.

Прије састанка представници ФС БиХ и ФСС обратили су се представницима медија.

"Наставља се изванредна сарадња између ова два савеза. Сви регионални ногометни савези посвећују много пажње раду са омладинским категоријама, што потврђује и организација једног оваквог турнира, који је јако квалитетан и који ће помоћи младим играчима на њиховом путу да стасају у праве фудбалске асове", рекао је Јасмин Баковић, саопштено је из ФС Би, а преноси Klix.ba.

Денијал Пирић је изјавио да овај турнир постаје традиционалан, те да је Савезу задовољство бити његов дио. Милошевић се захвалио домаћинима на гостопримству.

"Прошле године смо имали максималну подршку ФС БиХ, а видим да она неће изостати ни овај пут. Радимо феноменалну ствар и 'Турнир пријатељства' шаље јасну поруку која је садржана у самом називу турнира. Ове године је и УЕФА препознала значај овог пројекта, те неће изостати ни њихова подршка", рекао је Милошевић.

Присутнима се обратио и Митар Мркела који је казао да ће турнир окупити најбоље екипе из региона и дати прилику младим играчима да кроз јаке утакмице напредују у спортском смислу, али и да стекну нова пријатељства.

"У мојој играчкој каријери много ми је значило што сам био актер јаких утакмица на подручју читаве тадашње државе и ми сада дајемо прилику новим фудбалским надама да искусе нешто слично", рекао је Мркела.

На турниру ће учествовати 16 екипа подијељених у четири групе.