latinica  ћирилица
27/04/2015 |  22:38 | Аутор: СРНА

Чубриловић: Директан напад на институције Српске

Предсједник Народне скупштине Републике Српске Недељко Чубриловић изјавио је вечерас да је терористички акт на полицијску станицу у Зворнику директан напад на институције Српске.
Недељко Чубриловић - Фото: РТРС
Недељко ЧубриловићФото: РТРС

"То је још један доказ да морамо бити опрезни и спремни да се суочимо са тероризмом који је најгора пошаст међународног карактера", рекао је Чубриловић.

Он је истакао да терористички напад у Зворнику показује да безбједносне структуре на нивоу БиХ нису функционалне и нису професионално одговориле захтјеву да на вријеме реагују како се овакви немили догађаји не би дешавали.

"Зар нису били довољна опомена терористички чинови у Бугојну или испред Амбасаде САД у Сарајеву? Зар то није било довољно јасно упозорење да се против радикалног вехабизма треба борити свим законом дозвољеним средствим", пита Чубриловић.

Он је поручио да ће институције и државни органи Републике Српске учинити максималне напоре да заштите грађане и имовину и да ће употријебити сва расположива средства да спријече потенцијалне терористичке нападе.

Чубриловић је упутио саучешће породици убијеног полицајца Драгана Ђурића и додао да Република Српска мора да пружи сву неопходну помоћ и заштити породицу овог храброг полицајца, који је страдао у тренутку када је часно обављао своју дужност.

Припадник вехабијског покрета Нердин Ибрић /24/ извршио је вечерас терористички напад на полицијску станицу у Зворнику и том приликом је једног полицијаца убио, а двојицу тешко ранио.